Ratio-Go

Szkolenie RODO Warszawa

Szkolenie RODO Wrocław

Szkolenie RODO Warszawa

Szkoląc z zakresu ochrony danych zawsze stawiamy na solidne podstawy oraz swobodny dialog z kursantami. Nasza oferta szkoleniowa jest dostosowana się do Twoich potrzeb – szkolimy online (wykorzystując platformę ClickMeeting) oraz stacjonowanie, szkolimy zarówno w siedzibach naszych klientów jak i w naszej sali szkoleniowej. Przyjeżdżając do naszych klientów zawsze jesteśmy wyposażeni w niezawodny projektor firmy: Epson oraz Flipchart. Podczas szkolenia przepisy ochrony danych przekazujemy w sposób prosty i przystępny, a każdą omawianą sytuację popieramy przykładami praktycznymi – chodź zawsze te najciekawsze case’y powstają na bazie Waszych pytań. W Ratio-Go nie prowadzimy tylko szkoleń, jesteśmy praktykami, na co dzień wdrażamy RODO, doradzamy i z sukcesami rozwiązujemy problemy naszych Klientów, pełnimy również funkcję Inspektorów Ochrony Danych (IOD).

Dlaczego nasze Szkolenia RODO nie są podzielone na segmenty tematyczne? Wiele firm prowadzi szkolenia RODO, rozdzielając je na Szkolenia RODO dla HR, Szkolenia RODO dla IT, itp. W Ratio-Go uważamy, że RODO jest dla każdego przedsiębiorcy takie samo i nie ma potrzeby wprowadzać segmentów tematycznych, które nic nie wniosą. Takie same zasady dotyczą każdej firmy, a RODO jest jedno, dlatego nasze szkolenia są podzielone na poziom zaawansowania, konieczny do pełnienia konkretnych obowiązków. To właśnie poprzez przykłady i case studies poruszane na szkoleniach nawiązujemy do branży klienta, którego szkolimy i pokazujemy mu jak działa RODO w oparciu o jego doświadczenia, nasze szkolenia są więc indywidualnie przygotowywane, zgodnie z rodzajem prowadzonej działalności i branży. Skupiamy się, aby zawsze wyjaśniać zagadnienia i pytania na praktycznych przykładach popartych naszym doświadczeniem zawodowym. Szkoląc klientów, największy nacisk kładziemy na zrozumienie czym jest RODO, poznanie ustawy o ochronie danych osobowych, kodeksu pracy oraz kodeksu cywilnego. Nasze grupy szkoleniowe są bardzo małe, dbamy, aby były to osoby z jednej branży, przez co mogą wynieść dużo więcej wiedzy, , ponieważ mają pewność, że ich szkolenie poruszy istotne dla nich kwestie. W Ratio-Go znajdziesz szkolenia o trzech stopniach zaawansowania – Szkolenie RODO, Szkolenie RODO Administrator oraz Szkolenie RODO IOD, które są dopasowane do każdego rodzaju przedsiębiorstwa oraz klienta.

Szkolenie RODO Warszawa

Szkolenie RODO Warszawa

Szkolenie RODO Warszawa - adresowane jest do osób, które pracują na danych osobowych oraz tych, którzy chcą poznać RODO od podstaw. Najczęstszymi uczestnikami szkolenia RODO są pracownicy działów zajmujących się administracją, HR, PR oraz mediami. Treści zawarte w RODO są obszerne, dlatego zdajemy sobie sprawę, iż nie każdy uczestnik chce posiadać wiedzę równą Inspektorowi Ochrony Danych. Na potrzeby szkolenia wyodrębniliśmy najważniejsze informacje, pozwalające na zgodną z prawem pracę na danych. Dane osobowe przetwarza się w każdym zakładzie pracy, dlatego szkolenie podzielone jest na sekcję teoretyczną i praktyczną na której omawiane zostają najczęstsze zagrożenia oraz co zrobić, np. w przypadku naruszenia, kontroli lub pytań klientów. Podczas szkolenia uczysz się specyfiki wykazania legalności przetwarzania danych. Nie zapominamy też o innych aktach prawnych, pomagających nam określić ważne dla RODO aspekty, takie jak czas retencji, czyli czas jak długo możemy zgodnie z prawem przetwarzać dane osobowe. Szkolenie RODO dostarczy Ci niezbędnej wiedzy aby pracować na danych i sprawnie wykorzystywać RODO w praktyce.

Szkolenie Administrator Warszawa

Szkolenie Administrator Warszawa – szkolenie zaprojektowane dla freelancerów, małych przedsiębiorców, członków zarządu spółek, wszystkich administratorów. Od maja 2018 roku to na administratorze spoczywa dodatkowy obowiązek, nie tylko dbania o przestrzeganie przepisów ochrony danych, ale także wykazanie w razie kontroli tego przestrzegania. Oznacza to, że to nie kontrolujący Urząd ma wykazać, że nie przestrzegamy prawidłowego przetwarzania danych, ale my musimy to prawidłowe przetwarzanie udowodnić. Na szkoleniu RODO Administrator poznasz RODO od podstaw oraz zrozumiesz swoje obowiązki wynikające z rozporządzenia. Szkolenie podzielone jest na część teoretyczną i praktyczną, gdzie prostym językiem wyłożymy Ci na co zwracać uwagę, jak się zachować w razie naruszenia, zrozumiesz co to jest wdrożenie oraz co kryje się pod „odpowiednie środki organizacyjne i techniczne”. Wiedza, którą przekazujemy podczas szkolenia pozwala na zgodną z prawem i niezakłóconą wątpliwościami pracę. Jesteśmy praktykami, stawiamy na praktykę, dlatego przedstawiamy Ci konkretne odpowiedzi i rozwiązania najczęstszych problemów, które możesz spotkać. Zapisz się na nasz kurs, w cenie szkolenia otrzymujesz również niezbędną dokumentacje oraz materiały szkoleniowe, do których zawsze możesz sięgnąć.

Szkolenie Inspektor Ochrony Danych Warszawa

Szkolenie IOD Warszawa – Szkolenie dla Inspektorów Ochrony Danych to nasze najobszerniejsze szkolenie, z największą ilością wiedzy do przyswojenia. Celem szkolenia jest możliwość objęcia przez kursantów funkcji Inspektora w firmie lub podmiocie publicznym. Szkolenie IOD dostarcza kompleksowej wiedzy potrzebnej na stanowisku Inspektora. Szkolenie całościowo wykłada RODO od podstaw, nabędziesz na nim umiejętności rozwiązywania problemów oraz poprawnego interpretowania przepisów. Podczas szkolenia kładziemy nacisk na zrozumienie każdego obowiązku, który stoi przed Inspektorem oraz przekształcania teorii w praktykę. Zrozumienie specyfiki pracy inspektora, zgłębienie praw i obowiązków Administratora Ochrony Danych oraz zaznajomienie się z relacją, która łączy ADO i IOD, to wszystko znajdziesz na szkoleniu RODO dla IOD. W cenie szkolenia otrzymujesz komplet dokumentów oraz materiały szkoleniowe. Na koniec szkolenia każdy uczestnik otrzymuje dwa certyfikaty. Pierwszym jest Zaświadczenie potwierdzające znajomość Ogólnego Rozporządzenia o Ochronie Danych (RODO) oraz Ustawy z dnia 10.05.2018 o Ochronie Danych Osobowych, a drugim Certyfikat potwierdzający posiadanie kwalifikacji zawodowych w obrębie zawodu: Inspektor Ochrony Danych – kod zawodu: 242111.

O nas

W Ratio-Go wierzymy, że zapewnienie prawidłowego przetwarzania danych wpływa korzystnie na postrzeganie oraz reputację firmy. Pomagamy wdrożyć rozwiązania pozwalające usprawnić przepływ informacji wewnątrz i na zewnątrz organizacji. Wykonujemy audyty ochrony danych, przejmujemy obowiązki IOD, tworzymy dokumentację i umowy. Przeprowadzamy analizy ryzyka, wdrażamy RODO od podstaw i doradzamy w obszarze ochrony danych. Lubimy szkolić, dlatego poza szkoleniami personelu i administracji, szkolimy również nowych Inspektorów Ochrony Danych.